Kom i gang med Bård for AMU
Oppdatert over en uke siden

I denne artikkelen vil du se hvordan du setter opp et AMU (arbeidsmiljøutvalg) i Bård, og hvordan du kommer i gang med løsningen.

Er du helt ny i Bård?

Hvis du ikke allerede har en bruker i Bård registrerer du deg ved å bruke "Kom i gang" på Bård.no.

Når brukeren er registrert, og du har logget deg inn vil du få valget om å legge til et nytt foretak:

Søk deretter frem selskapet du vil opprette en AMU for, og gå videre

I neste steg kan du velge om du vil ta i bruk Bård som styreportal og/eller Bård for AMU.

Hvis feil produkt er valgt trykker du på blyanten her.

Da kan du velge Bård for AMU, og eventuelt fjerne Bård styreportal som vist under

Gå tilbake, og bekreft at du vil opprette en gratis prøveperiode:

Har du allerede en Bård-bruker?

Hvis du allerede har en bruker i Bård, og bare skal legge til AMU for et nytt selskap bruker du menyen her, og følger deretter flyten over.

Tilpass maler til ditt behov

Bård legger automatisk inn noen maler for saker som bør behandles i AMU. Disse kan du tilpasse, eller legge til flere under Innstillinger \ Saksmaler.

Slike maler kan legges inn i møter du oppretter, eller brukes i årsplanleggeren i Bård.

Last opp filarkivet

Har du allerede et filarkiv for AMU som du ønsker skal være tilgjengelig i Bård? Da kan du laste opp arkivet til Bård og få det pakket ut i samme mappestruktur som du har hatt før les mer om dette her:

Inviter resten av AMU

Nå er du klar til å invitere inn resten av arbeidsmiljøutvalget til Bård. Under Innstillinger \ Brukere har du oversikt over hvilke brukere som har tilgang, og kan legge til flere brukere. Du velger rolle og tilgangsnivå når du legger til en ny bruker.

Brukeren som inviteres får en e-post med en link, og logger seg enkelt inn med en engangskode.

Planlegg møter

Med planleggingsfunksjonen i Bård oppretter du enkelt møter for et helt år. Start planleggingsfunksjonen fra dashboardet, eller fra Møter i hovedmenyen.

Velg først antall møter du vil ha i løpet av året

Bård foreslår automatisk en fordeling, men du kan endre datoer ved å dra møtene til andre måneder, eller trykke på datoen for å endre hvis noen av de ikke passer.

Dette kan også endres senere.

I neste steg velger du hvilke saker som skal behandles i hvert møte. Dette vil Bård foreslå å gjøre automatisk basert på saksmalene du satte opp tidligere, men du kan legge til, fjerne eller flytte saker hvis du vil.

Hvis det er registrert "saksforslag" i Bård, altså saker som f.eks. er et innspill fra ansatte eller lignende, så vil også de kunne dras inn i møter i planleggingsfunksjonen.

I neste seg ser du over at opplysningene er riktig, og bekrefter for å opprette møtene i Bård. Møtene legger seg da som "Under planlegging" under møter i hovedmenyen, og du kan gå inn på møtet for å legge til mer informasjon:

Inne på møtet kan du angi mer informasjon om hvordan møtet gjennomføres (tid/sted/eventuelt opprette Teamsmøte), legge inn mer saksgrunnlag på hver sak og laste opp dokumenter - i tillegg til å sende ut innkallinger og alt annet man gjør med et møte i Bård.

Se mer om hvordan møter gjennomføres i denne artikkelen: