Alle samlingerHjelpeartiklerMøter
Hvordan bruke saksmaler

Spar tid i planleggingen med maler. Her ser du hvordan disse fungerer i Bård.

Stian Tønnesen avatar
Skrevet av Stian Tønnesen
Oppdatert over en uke siden

Hva er en saksmal?

En saksmal er en forhåndsdefinert struktur på en sak, som du enkelt kan bruke i møtene dine. Du definerer opp en tittel, tekst, eventuelt forslag til vedtak og legger ved dokumenter - og så vil Bård bruke dette som utgangspunkt hver gang du oppretter en sak med denne malen.

Hvor finner jeg saksmalene?

For å begynne å bruke saksmaler går du til Innstillinger > Saksmaler.

For aksjeselskaper legger Bård automatisk inn en del forslag til saksmaler som bør behandles i løpet av et år. Disse kan tilpasses selskapet og brukes både i planlegging av året og legges til manuelt i et møte.

Når malen redigeres kan du både tilpasse tekst, forventet varighet, standard ansvarlig, og hvilke møtetyper du vil behandle saken i. Hvis du ønsker at malen automatisk skal legges inn i alle møtene krysser du av for dette.

Hvordan bruker jeg en saksmal i et møte?

Når du har lagt til en saksmal vil du få muligheten til å velge maler når du legger til en sak i et møte. Hvis du har maler som kan brukes vil disse ligge her:

Konverter en eksisterende sak til en mal

Hvis du allerede har møter med saker du kunne tenke deg å brukt som maler fremover, er det enkelt å konvertere en sak til en mal. Bare gå inn på møtet det gjelder, og velg Kopier til ny mal.

Kopiere saksmaler til andre selskaper

Har du et konsern i Bård kan du bruke saksmaler på tvers av selskapene i konsernet ditt. På den måten kan du spare tid i planleggingen av møtene. For å kopiere en saksmal til ett eller flere andre selskaper, bruker du knappen Kopier sak når du er inne og redigerer saksmalen. Velg så hvilke selskaper du ønsker å kopiere saken til.

Synkronisering av endringer til datterselskaper

Maler som er kopiert fra toppselskapet i konsernet til datterselskaper kan kun redigeres på toppselskapet. Endringer som gjøres på malene må også synkroniseres ut til datterselskapene, dette gjør du ved å trykke Synkroniser endringer på den gule linjen som kommer opp etter at du har gjort en endring.