Alle samlinger
Hjelpeartikler
Sikkerhet
Tofaktor-pålogging i Bård
Tofaktor-pålogging i Bård
Kjetil Ek avatar
Skrevet av Kjetil Ek
Oppdatert over en uke siden

Tofaktor-pålogging er et ekstra nivå av sikkerhet som kan skrus på for å beskytte deg mot at f.eks. passordet ditt kommer på avveie. I Bård aktiverer du dette enkelt ved å gå inn på Min profil i menyen:

Scroll litt ned og trykk på Aktiver tofaktor-pålogging for å starte prosessen.

Vi anbefaler at du bruker en autentiseringsapp for å motta engangskoder - du kan laste ned Microsoft Authenticator for Android og iOS eller Google Authenticator for Android eller iOS gratis. Alternativt kan du også få engangkoder på e-post, bruk i så fall linken øverst i dialogen som åpnes.

Hvis du benytter en autentiseringsapp vil du der kunne legge til Bård ved å scanne QR-koden som du får opp i dialogen. Bård.no vil da dukke opp i autentiseringsappen, og du må skrive inn koden du får der i feltet "Bekreftelseskode fra app", og trykke Bekreft kode. Hvis du ikke har mulighet til å skanne QR-koden kan du også registrere nøkkelen som oppgis i dialogen.

Når du bekrefter koden vil du få opp et sett med gjenopprettingskoder. Vi anbefaler deg å lagre disse et sikkert sted. Disse kan brukes for å logge inn senere hvis du f.eks. mister telefonen din, og må aktivere tofaktor-pålogging på ny.

Når tofaktor-pålogging er aktivert vil du ved neste pålogging få et spørsmål å registrere en engangskode. Denne engangskoden får du da opp i autentiseringsappen, eller på e-post hvis du har valgt det:

Svarte dette på spørsmålet?